Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
News / Poller issue [resolved]
« Last post by Red Squirrel on April 25, 2020, 12:50:44 AM »
There appears to be an issue with the poller, it stopped around the 20th.  It was still running but not doing anything.

I killed and restarted it but it seems to be running much slower than it should.  I will keep an eye on it but just wanted to say that I'm aware of the issue.  Hoping it does not turn out to be anything major. 

The slowness may be due to fact that it has not ran in a very long time so it's checking even inactive shards. Waiting for connection time out slows things down and keeps all the threads busy.  Once it catches up it should be back to normal and allow 24 hours for graphs to make sense.

A good way to see if the poller is caught up is when you see a shard was last polled 300 seconds ago, it should go back to 0 in a short time after that. 


Edit: Alright then, not 10 minutes later it's already caught up.  The log seems to be moving slowly so it felt like it was getting stuck, but yeah looks like all is good now!   Just remember that graphs may not make sense for the next 24 hours as the old stats are pushed out of the graphing range.
2
Suggestions / In progress / Re: Server ping is misleading
« Last post by UORevival on July 10, 2019, 01:27:37 AM »
Thanks for the reply :)
3
Suggestions / In progress / Re: Server ping is misleading
« Last post by Red Squirrel on July 10, 2019, 12:23:04 AM »
Unfortunately there is not really a way around this without having a huge network of servers everywhere.  The ping is from Quebec so it will differ based on where shards are.  On the shard listing page it mentions this at the bottom.

The graph provides a good idea of overall stability, if the ping is constant it's good, if there are spikes it could mean a shard issue.

One thing I could possibly do at some point is rather than show the actual ping, I could keep a running average then show some kind of value that indicates if it's far or close to average.
4
Suggestions / In progress / Server ping is misleading
« Last post by UORevival on July 09, 2019, 01:58:11 AM »
Hello there :)

I think it would be beneficial to place a prominent message regarding ping. Many players see the ping to a server and decide to play based off of what Gateway is displaying. My server is located in California and shows a consistent ping of 185. Servers closer to UOGateway (I'm assuming is on the east coast) are showing much less. I don't believe the average player browsing understands how the ping is generated.

Thanks :)
5
Support / Re: Can't add shard
« Last post by Red Squirrel on July 06, 2019, 02:46:58 PM »
Glad you got it working.  It is kinda odd that it worked intermittently though, like you said.

6
Support / Re: Can't add shard
« Last post by Kos on July 03, 2019, 09:33:47 PM »
Legends of Sosaria, and we're using the latest ServUO repo and client.  We may have resolved our issues though.  Missed a setting in forwarding the port.  I'm surprised it was working at all.  We're about to load up remotely again to test things. 
7
Support / Re: Can't add shard
« Last post by Red Squirrel on July 03, 2019, 09:50:27 AM »
What is your shard link/ID?  I will check logs.   What emulator/version are you using? 
8
Support / Re: Server not being updated on ping correctly.
« Last post by Kos on July 03, 2019, 08:29:32 AM »
This sounds like the exact issue I'm having now.  Did this ever get resolved?
9
Support / Re: Can't add shard
« Last post by Kos on July 03, 2019, 08:00:35 AM »
Ok, finally got listed again, but the same issue with us showing offline has started.  Until 2 a.m. this morning we were reading with an incredible ping and uptime was at 99.2% last I checked.  Checked when I got home from work at we're at around 60% uptime, while there has been no interruption in the shard being online.  I'm confused.  If we were blocking the ping somehow then I'd imagine it wouldn't have been reading online all yesterday evening and half the night.
10
Support / Can't add shard
« Last post by Kos on July 02, 2019, 04:18:38 PM »
After our recent issues with moving our shard to a dedicated server we decided it made more sense to remove ourselves from Gateway and to re-add the shard so we could monitor whether the change was worth it.  We removed ourselves successfully but, on trying to add ourselves back in, we get the message 'It seems you already have a shard'.  I'm wondering if there's a decay period where a shard is still in the system but not showing, and how long it takes before we can add ourselves again.
Pages: [1] 2 3 ... 10

This website and service is non profit other than the little revenue received through ads.
Donations are appreciated to help keep this service going.