Author Topic: Shard appearing offline  (Read 17151 times)

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Shard appearing offline
« on: December 09, 2012, 01:39:35 PM »
Hey !

I've just added my shard to the list. It worked pretty well :)

The only problem I encounter is that it always appears as offline. However, the shard is up and I see your bot connecting to it in the console.

Do I have to modify something in RunUO 2.2 to make it work ?

Actually, I have latest RunUO SVN (which might be the problem ...).

Anyway, I'm in the list, which is already great. Thank you for your service :)

-Regnak-

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Shard appearing offline
« Reply #1 on: December 09, 2012, 03:56:33 PM »
It seems the problem comes from the fact I use Mono on Linux ...

I saw a similar post on the other forum, but I don't really know how it got fixed :(

This is kinda embarrasing ... :/

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Shard appearing offline
« Reply #2 on: December 10, 2012, 03:59:10 AM »
Ok I've fixed it !  ;D

I had to follow that guide : http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/connector-net-installation-unix.html

while paying attention that it is case sensitive. So I had to rename the mysql.data.dll to MySql.Data.dll

I hope this might help some in the future :)

-Rek-

Red Squirrel

  • Administrator
  • Seeker
  • *****
  • Posts: 184
  • Karma: +4/-0
    • Age of Valor free UO Shard
Re: Shard appearing offline
« Reply #3 on: December 12, 2012, 10:59:30 PM »
Interesting that would make a difference, given it's just responding to a packet.  But it is .net.  I learned not to question it, Microsoft is just weird sometimes.  ;)

Glad it worked out.

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Shard appearing offline
« Reply #4 on: January 03, 2013, 03:17:11 PM »
Or maybe it was just a coincidence ... It seems my shard appears offline and online half of the time.

Could you check the logs ? My shard is Diamont.

Thx :)

Red Squirrel

  • Administrator
  • Seeker
  • *****
  • Posts: 184
  • Karma: +4/-0
    • Age of Valor free UO Shard
Re: Shard appearing offline
« Reply #5 on: January 05, 2013, 01:40:36 PM »
Around what time?  I know our host has been having some packet loss issues on and off, wondering if it's related as if the poller times out it will mark the shard offline.   Going to see if the time matches with some of my agent down alarms.

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Shard appearing offline
« Reply #6 on: January 06, 2013, 03:53:13 AM »
My shard's been offline for several days now. It even gets removed from the shard list :(


Red Squirrel

  • Administrator
  • Seeker
  • *****
  • Posts: 184
  • Karma: +4/-0
    • Age of Valor free UO Shard
Re: Shard appearing offline
« Reply #7 on: January 06, 2013, 11:26:48 PM »
What's your shard's IP and where is it located physically?  Wondering if it's a latency issue. I may have to increase the timeout.

I need to get the new poller up and running and update the current one.  The current one is single threaded and the issue is it cannot do all the shards fast enough before it's time to poll again.  Though it still should not be marking shards as offline when they're not so this is definitely odd.

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Shard appearing offline
« Reply #8 on: January 07, 2013, 02:16:52 PM »
My shard's IP is 176.9.127.103.
It is situated in Germany (Although I am from Belgium ^^).

Maybe there is a modification I can do to make it work, but personnally I don't know which one ... :S

Thx for looking into this. Your help is greatly appreciated

-Rek-

Red Squirrel

  • Administrator
  • Seeker
  • *****
  • Posts: 184
  • Karma: +4/-0
    • Age of Valor free UO Shard
Re: Shard appearing offline
« Reply #9 on: January 10, 2013, 05:29:53 PM »
Next time it happens, take note of the time shown on the bottom of the page on this site, and post it here.  Will help me pin point in the logs.  The logs are so huge I realized doing it manually may take too long.  :o

My suspicion is there may be a slow down somewhere that causes the poller to time out, but we'll see.

Regnak

  • Noob
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Shard appearing offline
« Reply #10 on: May 12, 2013, 05:43:47 AM »
Hello,

Just to let people know I have found how to fix it :)

If you use Mono, you have to change the NetState.cs in RunUO (according to SunUO modifications).

That's it :)

 


This website and service is non profit other than the little revenue received through ads.
Donations are appreciated to help keep this service going.